Några klassiska regler när du ska äta ute i Tokyo

Att äta ute i Tokyo är ett projekt. Det är inte som i Sverige att man kan gå runt på stan och droppa in där det finns ett ledigt bord nästan när som helst.

I Tokyo som är en mångmiljonstad så gäller det att göra reservationer. Om du dessutom lyckats boka ett bord så bör du dyka upp, och det i tid. Kommer du sent så är du oförskämd och troligtvis har du förlorat ditt bord. Om du har allergier är det dessutom bra att du berättar det när du bokar ditt bord. Du bör också vet när du ska äta, lunch är mellan 12-14 och middag mellan 18-22. Om du söker så kallad ”street-food” så kan det bli svårt. Men affärer som säljer sådant som yakitori eller takoyaki har ofta ett ”take out-fönster” med ståbord eller bänkar utanför. Det är nämligen inte så accepterat att gå och äta eller äta i trafiken.  Så nu vet ni ungefär vad som gäller om ni ska till Tokyo.

(Visited 8 times, 1 visits today)